ברוכים הבאים לאתר אינטרנט ישראל!
יש בדף הזה מידע גם עלי, רן בר-זיק, כותב המאמרים באתר וגם על האתר 🙂
אז מי אני?
שמי הוא רן בר-זיק, אני מתכנת מנוסה שעובד בדרך כלל בתחום אתרי האינטרנט. אני כותב קוד הן ב-backend והן ב-front end. אני מתמחה בעיקר ב-JavaScript אבל גם ‘חוטא’ בשפות אחרות כמו PHP, Java, Ruby וקללות אחרות 🙂 אני מכיר גם את וורדפרס לא רע. יודע היטב לעבוד עם מסדי נתונים. החוזקה שלי היא ההתמחות שלי בפיתוח מערכות מורכבות לארגונים גדולים (Enterprise) כלומר בדיקות אוטומטית ואוטומצית CI על מגוון פלטפורמות. דוגמאות לקוד שכתבתי ניתן לראות בפרופיל הפומבי שלי ב-GitHub. ניתן להכנס גם לפרופיל שלי ב-Linkedin לקורות חיים ולהמלצות. אני עובד בשנים האחרונות בחברת ורייזון מדיה.
בנוסף לעבודה שלי בורייזון מדיה עיתונאי טכנולוגי שכותב ב׳הארץ׳. הכתבות שאני מפרסם ב׳הארץ׳ הן לקהל היותר רחב, ובהן אני משתדל לגשר על הפער בין הטכנולוגיה לאנשים לא טכנולוגיים. אני גם כותב על ענייני פרצות ואבטחת מידע. אני גם מתראיין על חולשות וחורי אבטחה שמצאתי בלא מעט כלי תקשורת: מהטלוויזיה ועד הרדיו.
התחביב שלי הוא המקצוע שלי אני אוהב מאד את מה שאני עושה ובנוסף אוהב מאד ללמוד טכניקות, טכנולוגיות ושפות תכנות חדשות.
מי שיציץ בפרופיל הלינקדאין שלי יגלה שבשנים האחרונות אני עובד כמפתח אינטרנט במרכזי פיתוח בחברות רב לאומיות. כיום אני עובד בורייזון מדיה, חברת ענק אמריקאית שאחראית לפלטפורמה שיש בה חצי מיליארד צפיות ליום, אני גם מרצה ומייעץ לחברות וארגונים שונים בכל הנוגע לפיתוח אינטרנט, מספק שירותי הצלת פרויקטים ופיתוח וגם אבטחת מידע.
אני נשוי ליעל ואב לארבעה – עומרי, כפיר, דניאל ומיכל. אני אוהב מאוד מאוד לקרוא, לראות סרטים גרועים (עד 4 כוכבים ב-IMDB), לדבר על ספריו של ג’.ר.ר טולקין ובין שאר תחביבי אני רץ ושוחה למרחקים ארוכים.
ניתן ליצור איתי קשר במייל: info@internet-israel.com. אם אתם מתעניינים במה שיש לי לומר על תכנות ועל דברים אחרים – אפשר ורצוי להתחבר אלי בטוויטר או בערוץ הטלגרם. אני מעדכן באופן סדיר באנגלית גם בלינקדין. אני זמין גם באמצעות הפרופיל שלי בפייסבוק – אבל אני לא נמצא שם המון.
מטבע הדברים, האתר הזה הוא מאוד פופולרי ואני מוצף במיילים, אז קשה לי לענות תמיד במהירות. אבל אני מנסה 🙂 הודעות פייסבוק אין טעם לשלוח לי כי אין לי מסנג’ר. אם יש לכם הודעה סופר דחופה לשלוח אז בטלגרם: rbarzik@.
אז מה זה האתר הזה?
אינטרנט ישראל נוסד בשנת 2008 והוא בלוג המוקדש לענייני תכנות. אני מעדכן אותו פעם בשבוע לפחות (כן כן, לפעמים אפילו שלוש פעמים בשבוע) כבר המון המון שנים. הנושאים באתר קשורים בדרך כלל לתכנות ווב ונעים מ-CSS ועד PHP. לפעמים אני מתייחס לדברים כלליים יותר או לעניינים טכנולוגיים על סדר היום אבל זה הרבה יותר נדיר. המטרה היא לכתוב בעברית על תכנות. אני כותב בדרך כלל על דברים שיש לי בהם ניסיון.
מטבע הדברים, אני מאוד מושפע ממה שאני עושה. בשנים האחרונות אני עוסק יותר ב-node.js אז תראו יותר מאמרים ומדריכים שרלוונטים לנושא הזה למשל. כשאני עובד על פרויקטים של וורדפרס, אני אכתוב יותר על וורדפרס וכך הלאה. האתר הזה קיים המון שנים, אז לא צריך לקחת כל מאמר שנכתב ב-2009 כאורים ותומים 🙂
במהלך השנים, האתר הפך למאוד פופולרי. יש באתר בין 30,000 ל-35,000 מבקרים בחודש. שזה המון לבלוג על תכנות. ועוד בעברית. זה דבר שתמיד משמח אותי 🙂
שלום רב,
הצטרפתי לרשימת הדיוור שלך אך לאחר אישור המייל שלי (Subscription Confirmation) הופניתי לאתר אחר: http://mythopia.org/
1-מדוע??
2-מה הקשר בין האתרים?
בברכה,
ניצן
וואו. ממש מוזר. אבדוק.
טוב, בדקתי (וגם קיבלתי את המייל) – מדובר בבלבול. אתר מיתופיה הוא אתר אחר שאני מתפעל והכנסתי את ה-URL בטעות.
שלום
אני חניך בקורס תכנות בצה”ל (בסמ”ח). אנחנו בשלב לימוד web כרגע וחשבתי שיעניין אותך לדעת, שכחלק מחומר הלימוד, הביאו לנו את ה pdf שלך מ2009 (50 עמודים).
🙂
מגניב! איזה PDF?
אני רואה שאין באתר PDF, אז הם כנראה יצרו אותו.
הוא מכיל את כל המאמרים של המדריך.
אולי אתה מקדיש כתבה שתיים על “נטפרי” הסינון בהא הידיעה?
זה משהו שלא היה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני לא מחובר לנטפרי, אבל התקנתי את התוכנה שלהם שמזהה האם אתה מתחבר רק דרכם.
והצלחתי לעקוף את החסימה של התוכנה בפחות מחמש דקות…
איך פורצים נט פרי
איך פורצים נטפר אם יש הפשרות
אין אפשרות!!!!!!!!!
מנסיון מר ואני מאד טוב בזה.
אם אתה משועמם לחלוטין אם תשקיע 10-20 שעות בלימוד על דרכים לעשות את זה אולי תצליח.
הי רן,
אחלה בלוג! הרגת אותי עם הפוסט על הצל.
משהו קטן – אנא עשה שלינקים יפתחו בטאב חדש – מבאס לצאת כל רגע מהדף שהנך קורה כדי לקרוא משהו חיצוני 🙂
תודה!
וגם אחלה שם 🙂
מצתרף
שלום.
רציתי לדעת אם במקרה שמופיע אצלי בהגדרות שמופעל session storage אבל אין עוגיות אחרות, האם במקרה זה האתר שבו אני גולש יודע על ההעדפות שלי באתר ועל פעולותיי באתר, או שמא רק המחשב שלי יודע על כך? כי קראתי שב session storage הדפדפן שומר את הנתונים אבל לא מעביר לשרת, האם זה אומר שהאתר שבו אני גולש אינו יודע את פעולותיי והעדפותיי באתר, ורק המחשב שלי יודע?
אשמח אם תגיב לי כאן, ולא במייל.
תודה רבה.
הי,
המדריכים על ה grunt לא נמצאים בתפריט הראשי, כדאי להוסיף.
תודה
כל הכבוד על העבודה המדהימה שאתה עושה
לאומי עדכן את מדיניות הפרטיות שלו עם פרטים חדשים על מיקום, העברת מידע לצד ג לטובת שיווק ועוד. אפשר לקבל על זה סקירה?
האם בזיק בזיק יכל לפרסם באתרו גם את מאמריו מאתר הארץ ? 🙂
תודה.
שלום רן
בדקתי את מהירות המחשב שלי באתר של הוט וכן פרטנר שנייהם הראו תוצאות דומות.
מבדיקה באתר שלך התוצאה הייתה מאוד גרועה.
באתרים של הון ופרטנר קבלתי 102mps באתר שלך 4.3mps
למה יש הבדלים כה משמעותיים?
ומה ההבדל בין ההאלגוריתם